Az Ön szolgáltatója
Ügyfeleink mondták
Örömömre szolgál, hogy egy ilyen segítőkész, tisztességes és emberi hozzáállású munkatárssal és csapattal szerződhettem. A mai világban ez igencsak ritkaság számba megy! Csak bízni tudtam benne, hogy valóban létezik egy ilyen korrekt cég, amikor a hirdetésüket, weboldalukat és az ott található tapasztalatokat, hozzászólásokat olvastam. Most már tapasztalatból mondhatom én is, hogy az Elin.hu csapata valóban azon kevesek közé tartozik, akikre lehet számítani, pontosak és segítőkészek.
Üdvözlettel, Brogyai Katalin

tovább az ajánlásokhoz >>
Szerverek, szerver csoportok
HA
FS
SQL
BACKUP
MX
22°C±2°C
50%±10%

co-location


Dataplex
A Magyar Telekom Nyrt. nagybiztonságú adatközpontja, ami a legjobb választás az infokommunikációra alapozott üzletének gyors és költséghatékony kiszolgálására.
Az infokommunikációs infrastruktúra-kihelyezés (kolokáció) legjelentősebb hazai szolgáltatójaként a Adatközpont budapesti létesítménye a világon jelenleg elérhető legmagasabb technológiai szintet képviseli. Új piacainak meghódítására biztonságos, megbízható, költséghatékony utat kínál.
A legszigorúbb szabványokat is kielégítő biztonsági rendszer, maximális tűzvédelem, garantáltan folyamatos áramellátás és a környezeti feltételek kifinomult szabályozása gondoskodik üzleti szempontból kritikus berendezéseinek és alkalmazásainak védelméről, megbízható működéséről.
Az Adatközpontban számos magyarországi vezető sávszélesség-szolgáltató épített ki csatlakozást. A választás lehetősége, ebből eredően nagyobb biztonságot és kedvezőbb tarifákat kínál a bérlőknek.
Az Adatközpont Budapest magasan képzett munkatársai 24 órás kezelői támogatást nyújtanak ügyfeleiknek, elvégzik az alapszintű üzemeltetési és karbantartási feladatokat, mi több, a központban számos – többségében máshol hozzáférhetetlen – értéknövelt szolgáltatást is élvezhetnek a bérlők.
 
Biztonság
A Magyar Telekom adatközpontja megerősített, őrzött létesítmény, amely megbízhatóan óvja a biztonsági szempontból kényes berendezéseket. A biztonsági megoldás többszintű, a helyi biztonsági szolgálat az év minden napján, 24 órán keresztül működik. Az adatközpont biztonságát zárt láncú kamerarendszer, rezgés-, ajtónyitás- és mozgásérzékelők, valamint riasztók segítik.
Mágneskártyás, illetve változó számjegykiosztású nyomógombos rendszer szabályozza a beléptetést az épületbe, a kolokációs területre és a rackszekrényekhez. Az épületbe kizárólag az ügyfél által felhatalmazott személyek léphetnek és a megadott hozzáférési szintekkel férhetnek az elhelyezett eszközökhöz. A be- és kilépéseket folyamatosan működő video-rögzítőrendszer teszi visszakereshetővé.
A gépjárművel történő illetéktelen fizikai behatolás megelőzésére betonpillérek szolgálnak, behajtáskor minden jármű átvizsgálásra kerül, valamint a parkoló forgalma távolról működtethető akadályokkal szabályozható.
 
 
Áramellátás
Szünetmentes áramellátás gondoskodik az elhelyezett berendezések zavartalan működéséről 99,999%-os rendelkezésre állással. A létesítmény megkétszerezett, biztonságos alállomásokon keresztül kapja az energiát a városi hálózatról, szükség esetén azonban az (N+1 konfigurációjú) redundáns dízelgenerátorok 3 percnél rövidebb idő alatt képesek átvenni a központ teljes terhelését, majd 72 órán át, illetve üzemanyag-feltöltéssel további tetszőleges ideig gondoskodnak az energiaellátásról. Az infokommunikációs berendezések biztonságos működését ezenfelül online üzemű (N+1 konfigurációjú) redundáns szünetmentes áramforrások szolgálják. A fogyasztók ellátása minden esetben A+B redundáns betáplálással történik. Az infrastruktúra mindig üzemképes állapotáról tervszerű megelőző karbantartással gondoskodunk.
 
Környezet
 
Az adatközpontban a hőmérséklet és a páratartalom megfelelő szabályozásával és hatékony porszűrés biztosítja az infokommunikációs eszközök számára ideális környezeti feltételeket. Az épület teljes egészében légkondicionált, erről N+1 redundáns, helyileg szabályozható, precíziós légkondicionáló egységek gondoskodnak. A hőmérséklet folyamatosan 22 Celsius-fokos (+/- 2 °C), a levegő relatív páratartalma pedig 50% (+/- 10%).
 
 
Tűzvédelem
A teljes körű tűzészlelés és -oltás az épületen belül mindenütt elérhető alapszolgáltatás. Az egyes helyiségek 60 percig ellenállnak a tűznek, a tűzoltó rendszer pedig minden környezeti és biztonsági előírást kielégít. A tűzoltás nitrogénalapú gázzal történik, amely nem káros sem a környezetre, sem a helyiségekben elhelyezett infokommunikációs eszközökre. A létesítményigazgatási rendszerbe (BMS) VESDA (Very Early Smoke Detection Alarm, Nagyon Korai Füstérzékelő és Riasztó) tűzjelző rendszert integráltak.

ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
9024 Győr, Déry T. u. 11.
info@elin.hu
+36 (70) 297-4811
ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és tanácsadó Kft. - 2008 - 2019.