Az Ön szolgáltatója

co-location


Dataplex
A Magyar Telekom Nyrt. nagybiztonságú adatközpontja, ami a legjobb választás az infokommunikációra alapozott üzletének gyors és költséghatékony kiszolgálására.
Az infokommunikációs infrastruktúra-kihelyezés (kolokáció) legjelentősebb hazai szolgáltatójaként a Adatközpont budapesti létesítménye a világon jelenleg elérhető legmagasabb technológiai szintet képviseli. Új piacainak meghódítására biztonságos, megbízható, költséghatékony utat kínál.
A legszigorúbb szabványokat is kielégítő biztonsági rendszer, maximális tűzvédelem, garantáltan folyamatos áramellátás és a környezeti feltételek kifinomult szabályozása gondoskodik üzleti szempontból kritikus berendezéseinek és alkalmazásainak védelméről, megbízható működéséről.
Az Adatközpontban számos magyarországi vezető sávszélesség-szolgáltató épített ki csatlakozást. A választás lehetősége, ebből eredően nagyobb biztonságot és kedvezőbb tarifákat kínál a bérlőknek.
Az Adatközpont Budapest magasan képzett munkatársai 24 órás kezelői támogatást nyújtanak ügyfeleiknek, elvégzik az alapszintű üzemeltetési és karbantartási feladatokat, mi több, a központban számos – többségében máshol hozzáférhetetlen – értéknövelt szolgáltatást is élvezhetnek a bérlők.
 
Biztonság
A Magyar Telekom adatközpontja megerősített, őrzött létesítmény, amely megbízhatóan óvja a biztonsági szempontból kényes berendezéseket. A biztonsági megoldás többszintű, a helyi biztonsági szolgálat az év minden napján, 24 órán keresztül működik. Az adatközpont biztonságát zárt láncú kamerarendszer, rezgés-, ajtónyitás- és mozgásérzékelők, valamint riasztók segítik.
Mágneskártyás, illetve változó számjegykiosztású nyomógombos rendszer szabályozza a beléptetést az épületbe, a kolokációs területre és a rackszekrényekhez. Az épületbe kizárólag az ügyfél által felhatalmazott személyek léphetnek és a megadott hozzáférési szintekkel férhetnek az elhelyezett eszközökhöz. A be- és kilépéseket folyamatosan működő video-rögzítőrendszer teszi visszakereshetővé.
A gépjárművel történő illetéktelen fizikai behatolás megelőzésére betonpillérek szolgálnak, behajtáskor minden jármű átvizsgálásra kerül, valamint a parkoló forgalma távolról működtethető akadályokkal szabályozható.
 
 
Áramellátás
Szünetmentes áramellátás gondoskodik az elhelyezett berendezések zavartalan működéséről 99,999%-os rendelkezésre állással. A létesítmény megkétszerezett, biztonságos alállomásokon keresztül kapja az energiát a városi hálózatról, szükség esetén azonban az (N+1 konfigurációjú) redundáns dízelgenerátorok 3 percnél rövidebb idő alatt képesek átvenni a központ teljes terhelését, majd 72 órán át, illetve üzemanyag-feltöltéssel további tetszőleges ideig gondoskodnak az energiaellátásról. Az infokommunikációs berendezések biztonságos működését ezenfelül online üzemű (N+1 konfigurációjú) redundáns szünetmentes áramforrások szolgálják. A fogyasztók ellátása minden esetben A+B redundáns betáplálással történik. Az infrastruktúra mindig üzemképes állapotáról tervszerű megelőző karbantartással gondoskodunk.
 
Környezet
 
Az adatközpontban a hőmérséklet és a páratartalom megfelelő szabályozásával és hatékony porszűrés biztosítja az infokommunikációs eszközök számára ideális környezeti feltételeket. Az épület teljes egészében légkondicionált, erről N+1 redundáns, helyileg szabályozható, precíziós légkondicionáló egységek gondoskodnak. A hőmérséklet folyamatosan 22 Celsius-fokos (+/- 2 °C), a levegő relatív páratartalma pedig 50% (+/- 10%).
 
 
Tűzvédelem
A teljes körű tűzészlelés és -oltás az épületen belül mindenütt elérhető alapszolgáltatás. Az egyes helyiségek 60 percig ellenállnak a tűznek, a tűzoltó rendszer pedig minden környezeti és biztonsági előírást kielégít. A tűzoltás nitrogénalapú gázzal történik, amely nem káros sem a környezetre, sem a helyiségekben elhelyezett infokommunikációs eszközökre. A létesítményigazgatási rendszerbe (BMS) VESDA (Very Early Smoke Detection Alarm, Nagyon Korai Füstérzékelő és Riasztó) tűzjelző rendszert integráltak.

ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
9024 Győr, Déry T. u. 11.
info@elin.hu
+36 (70) 297-4811
ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és tanácsadó Kft. - 2008 - 2019.