Szerver bérlés

A szerver vagy infrastruktúra bérlés elsősorban cégeknek, vállalatoknak ideális választás lehet. Cégünk sok szervert, és szolgáltatást tud biztosítani, aminek köszönhetően előre tervezhető költségekkel tud számolni, és költségtakarékosabb megoldásokat tud igénybe venni.

Ha nem szeretne TCO-t (teljes bekerülési és üzemeltetési költség) számolni, akkor csak röviden gondolja át miért előnyös szervert bérelnie:

  • hardver beszerezés költsége
  • szoftver és egyéb licence díjak
  • hálózat fenntartás
  • szerver üzemeltetés (emberi erőforrás)
  • szerver elhelyezés
  • szerver fejlesztés
  • szerver támogatás
  • szerver karbantartás

Szerverek széles skálája áll az Ön rendelkezésére, hogy az igényeinek és munkájának megfelelő infrastruktúrát használja. Szolgáltatásainknál lehetséges shared cluster megoldást is igénybe venni, ha amúgy sem használja ki teljesen az adott rendszer erőforrásait, így pénzt takaríthat meg.

Négy csoportba soroltuk a szervereket, cluster-eket:

1. Egy vagy két processzoros általános kiszolgálást biztosító kiszolgálók, amik elsősorban webkiszolgálók, dokumentumkezelők, fejlesztői környezetek, levelezés, kisebb virtualizáció környezetek kialakítására alkalmasak. Szervereink mindegyike támogatja a Linux és Windows szerveres környezeteket.

2. Tároló megoldások, amik alkalmasak nagy adatmennyiség tárolására, illetve virtualizációs környezetek támogatására. Előnyös konfigurációk NAS, backup ( offsite / onsite ), streaming, kiszolgálására, és openstack vagy akár cloudstack használatára.

3. Memória intenzív feladatokra kihegyezett szoftverek futtatására alkalmas, a szerverek nagy memória kapacitással rendelkezhetnek (több TB).

4. HPC kategóriában az extrém nagy számítási teljesítményt igénylő feladatokra speciálisan konfigurált kiszolgálók, amik akár alapkiépítésben is rendelkezhetnek Nvidia GPU-val vagy Intel Xeon Phi. Ilyen alkalmazások lehetnek egyedi tudományos szoftverek futtatása, mérnöki szimulációs rendszerek vagy render engine-ek használata.

A kategóriában lehetőség van nagy adat mennyiség feldolgoztatására is, amik alkalmasak IO intenzív (akár 48-96GBájt/s hálózati és tároló írás/olvasási sebességgel) feladatok elvégzésére. Alkalmas pl. Hadoop, MongoDB szoftveres környezetek kiszolgálására.

HÍVJON MINKET : +36 70 297 4811