Az Ön szolgáltatója
Ügyfeleink mondták
Kereskedőként az egyik legfontosabbnak tartom, hogy Vásárlóink a nap minden percében megtalálhassák webáruházunkat!
Az ELIN.hu webtárhely szolgáltatása kiváló választás azoknak, akik profi ügyfélszolgálat mellett szeretnék biztonságban érezni az oldalukat.
Szakmailag jól felkészültek és szakszerű tanácsaikkal segítik elő webáruházunk forgalmának növekedését.
Üdvözlettel, Horváth Zoltán

tovább az ajánlásokhoz >>
Szerverek, szerver csoportok
HA
FS
SQL
BACKUP
MX
22°C±2°C
50%±10%

GY.I.K.

[+] Webtárhely

Tárhely mérete

A rendelkezésre álló összes tárhely, beleértve a Web, Email, SQL tárhelyeket. A tárterület felhasználása dinamikus, nincs szükség előre megadni a felhasználható területeket. A rendelkezésre álló tárterületen fizikai korlát nincs (korlátlan), ideiglenesen a bérelt terület túlhasználható.

CMS barát tárhely

A webtárhely konfigurálása, és beállíthatósága CMS-ek széles körét támogatja. Ilyen tartalomkezelő rendszer pl. a Joomla, Drupal, Wordpress, Moodle, e107, PHP-Fusion, SMF, phpBB, osCommerce, Magento, OpenCart, CubeCart, stb.

Elhelyezhető weboldalak

Az adott csomagban elhelyezhető weboldalak számát jelenti, vagyis ennyi különálló weboldal, webtárhely üzemeltethető. A weboldalra mutathat www és www nélküli "fő"domain, vagy aldomain is. Minden különálló weboldal, külön webtárhelyre kerül elhelyezésre, vagyis pl. Ezüst webtárhely csomag esetén 3db különálló webtárhellyel rendelkezik.

Parkolt domainek

A szolgáltatáshoz kapcsolhat úgy domaineket, hogy nem mutat tárhelyre, hanem úgymond parkoltatja azokat. Ilyenkor egy alapértelmezett tárhely üzenet jelenik meg, ami domain címre látogatót informálja arról, hogy jelenleg a domainen nincs tartalom.

Aldomain

A weboldalánál lehetősége van aldomaineket használni, pl. dokumentum.domainneve.hu. Ha aldomainként állítatja be, akkor a webtárhelyének egy adott mappájára fog mutatni, és az ott beállítottnaknak megfelelő tartalmat fogja megjeleníteni.

Alias domain

A webtárhelyére több domain is mutathat, amit Alias domainként lehet felvenni. Ilyenkor ugyanarra a mappára, és ugyanarra a tartalomra fog mutatni a fődomain és az alias-nak felvett domain is.

DNS szerverek használata

Nálunk regisztrált, vagy más szolgáltatónál fenntartott domainhez is egyaránt biztosítunk DNS szervereket. Természetesen a tárhelyekre olyan domain is mutathat, aminek névszervereit nem mi adminisztráljuk.

Adatforgalom

A weboldala által forgalmazott adatforgalom, amit a tárhely adminisztrációs felületen napra lebontva meg tud tekinteni. Ebben a forgalomban minden tartalom benne van, beleértve a keresőrobotok által letöltött adatokat is.

Webkiszolgálás

A weboldalának kiszolgálására Nginx és Apache kiszolgálók is rendelkezésre állnak. A webtárhely alapbeállításaként a statikus fájlokat Nginx szolgálja ki, a dinamikus tartalmat pedig a CMS-ekhez alapértelmezettként beállított Apache kiszolgáló biztosítja.

Terheléselosztás

A domain nevének weboldalára mutató rekordokat egy központi terheléselosztó rendszerre irányítjuk, amivel a belső hálózatunkon lévő webkiszolgálók valamelyikére továbbítjuk a weboldalára érkező oldallekérést. Ezzel a megoldással weboldalára érkező forgalmat elosztjuk webszervereink között, így stabilabb és gyorsabb kiszolgálást tudunk minden Ügyfelünk számára biztosítani.

Több webkiszolgáló

A weboldalának kiszolgálására alapesetben legalább 4db webszerver áll rendelkezésre, aminek eléréseit a terheléselosztó szabályozza. Ha egy webkiszolgáló épp újratölti a konfigurációs állományokat, vagy frissítjük, ezt az Ön oldalára érkező látogatók nem veszik észre, mert olyankor automatikusan a terheléselosztó érzékeli ezt, és a többi elérhető webkiszolgálóra irányítja a kérést.

SSL/TLS használat

Weboldalához lehetőség van titkosított, https kapcsolat létrheozására. SSL igény esetén külön IP cím szükséges, ha megfelelő a fejlettebb TLS is, akkor a terheléselosztó saját IP címére állítjuk be a kulcsokat.

POST szűrési lehetőség

Oldal jellegétől függően opcionálisan bekapcsolható egy weboldal egészére, vagy csak egy részére a POST-olási tiltás. Ilyen lehet pl. ha egy könyvtárat, vagy a weboldalát le szeretné teljesen védeni a feltörés ellen, míg az Ön IP címükre kivétel beállítása lehetséges, így Ön viszont továbbra is szerkeszteni tudja..

IP cím szerinti elágazás

A terheléselosztó rendszeren lehetőség van IP cím szerinti elágazást kérni. Ilyen elágazás lehet pl. PHP trace kérés, vagy valamilyen oldalhoz kapcsolódó külön választás, stb. Igény esetén forrás IP cím szerint akár a backend szerverekre irányítás is módosítható.

Memcache

A dinamikus tartalomkiszolgáláshoz hozzá tartozik a kiemelkedően jó teljesítményt biztosító gyorsítótárazás. Ilyen a Memcached rendszer is, ahol amúgy "hosszas" generálások eredményét tárolhatja el, vagy csak olyan eredményeket (pl. forgalmi adatokat), amiknek egyesével történő kiírása arányaiban sokkal hosszabb idő, mintha egy háttérben futó feldolgozó óránként egyszer kiírja.

Webes admin felület

Saját fejlesztésü egyedi adminisztrációs felület, ahol megrendelt szolgáltatásának megfelelően tudja állítani domainjeit, levelezését, webtárhelyeit, FTP felhasználóit is MySQL adatbázasiat és annak hozzáféréseit.

Egyéni .htaccess

Weboldalánál szabadon használhat saját .htaccess és .htpasswd fájlokat, vagy Nginx alapú kiszolgálásnál ennek megfelelően átírva a rögzített szabályokat.

Egyéni hibaoldalak

Lehetőséget biztosítunk egyéni hibaoldalak használatára, ahol HTTP hibakódonként megadhatja, hogy melyik fájlt, vagy milyen tartalom jelenjen meg.

Jelszóval védett mappa

Weboldalát vagy annak egy részét úgynevezett HTTP authenticate -el is védheti, aminél a webszerver végzi az azonosítást, és amíg a használtt munkafolyamati azonosító él, nem változik meg, addig újbóli bejelentkezés nélkül használhatja. A bejelentkezéseket .htaccess-el és .htpasswd-vel lehet megoldani, de lehetőséget biztosítunk az adminisztrációs felületen is.

Egyéni mentés indítása

Az adminisztrációs felületen lehetősége van a rendszeres mentések elérése mellett, egyéni mentést is indítani. Az egyéni mentés a háttérben történik, és a webtárhelyén kerül elhelyezésre.

Rendszeres könyvtárürítés

Vannak olyan weboldalak, tartalomkezelő rendszerek, amiknél szükséges a gyors működés érdekében rendszeresen üríteni egy-egy könyvtárat. Az adminisztrációs felületen ezt be tudja állítani.

Letölthető naplófájlok

A terheléselosztó minden beérkező kérést naplóz, amit úgynevezett access log-ként tárol. Ezeket a naplóállományokat az adminisztrációs felületen keresztül lehet elérni, és letölteni. Az archivált naplóállományokat a biztonsági mentések között lehet megtalálni.

Awstats statisztika

A weboldalra érkező minden oldallekrését tartalmazó access log feldolgozásából készülő Awstats nevű napi frissítésű webes statisztikát lehet elérni. Adataiból órás, napi, havi bontásban lehet látni a forgralmat, megkülönböztetve az egyedi látogatókat és az oldalletöltéseket.

Forgalmi statisztika

A tárhelyen elhelyezett weboldal napi adatforgalmi statisztikája, amit az adminisztrációs felületen keresztül lehet megtekinteni.

Időzített futtatás

Ütemezett feladatokkal a háttérben különböző feldolgozásokat végezhet el. Ilyen ütemezett feladat lehet banki utalások ellenőrzése, email értesítések, hírlevélküldések, webshopokban nagyker adatok frissítése.

SQL tárhely

Minden dinamikus tárhelyünk részét képezi SQL adatbázis használati lehetőség, ami nincs korlátozva párhuzamos kapcsolatok száma, kapcsolódások száma, adatbázis mérete vagy forgalom alapján. Az adatbázis mérete beleszámít az összes rendelkezésre álló webtárhely méretbe, de külön nem kell dedikáltan megadni, hogy mennyit engedélyez neki.

SQL felhasználó

A tárhelyhez használható adatbázis felhasználók száma, amivel adatbázishoz, vagy adatbázisokhoz tud kapcsolódni. Az adminisztrátori felületen keresztül jogokat állíthat, hogy a komplexebb megoldásoknál csak a szükséges jogokat kelljen megadni az egyes adatbázis eléréshez.

SQL adatbázis

A tárhelyhez használható SQL adatbázisok száma. Az adatbázisok külön adatbázis szerveren tárolódnak.

SQL statisztika

Az adatbázis statisztika az egyes adatbázis felhasználók, és adatbázis műveletek által használt erőforrásokat jeleníti meg napi bontásban.

PHPMyAdmin

A központi adminisztrációs felületünkön biztosítunk PHPMyAdmin használatot, ahol nem kell megadni, hogy melyik SQL szerverünket használják, a program automatikusan megtalálja azt, és ahhoz kapcsolódik. A programmal könnyen tudja adminisztrálni adatbázisát, tábláit, adatait.

FTP elérés

A webtárhely elsődleges fájl szintű elérését biztosító szolgáltatás. Ehhez szüksége van egy FTP kliensre, amivel a kiszolgálónkhoz tud kapcsolódni.

FTP felhasználó

A tárhelyhez létrehozható FTP felhasználók száma. Egy FTP felhasználóval egyidejüleg maximum 3 csatlakozás hozható létre.

FTP kezdőkönyvtár megadás

A tárhelyhez csatlakozáskor a kiszolgáló automatikusan a tárhely gyökérkönyvtárába helyezi be az FTP felhasználót, de lehetőség van ezt módosítani, így a csatlakozáskor akár egy másik könyvtárba is csatlakozhat. Ez akkor hasznos, hogyha pl. egy webszerkesztőnek csak egy adott könyvtárba szeretne hozzáférést biztosítani, vagy a weboldal készítő programja csak a gyökérkönyvtárba tudja feltölteni automatikusan a weboldalát.

FTP IP cím szűrés

A tárhely védelme érdekében lehetőséget biztosítunk az FTP csatlakozás IP cím szerinti engedélyezésére, szűrésre, így könnyen ki tudja szűrni a webodlalát fájl szinten módosítani szándékozó csatlakozásokat. Ha nem rendelkezik az internetszolgáltatójától fix IP címmel, akkor figyeljen oda ennek használatára, mert ha internetszolgáltatója Önnek új IP címet ad, akkor a korábbi beállításnak megfelelően már nem fogja beengedni a szerverünk.

FTP védelem

Egyszerű FTP kikapcsoló paraméter, aminek hatására éjfélkor a kiszolgáló kikapcsolja azokat az FTP felhasználókat, akiknél ez a paraméter be volt kapcsolva. Ez az FTP védelem az IP cím szűréssel együtt is használható, de a gyakran változó IP címmel dolgozóknak jöhet jól ez a kapcsoló.

PHP futtatás

A dinamikus tárhely szolgáltatás alapfunkciója a PHP futtatás. Tárhelyenként lehetőség van 5.2, 5.3, 5.4, 5.5, 5.6 -os verziójú PHP fordítót használni, de egy tárhelyen csak egy fajtát. Ezüst webtárhely csomagnál pl. mind a három webtárhelyre külön-külön megadhatja, hogy milyen PHP verziót szeretne használni.

Egyedi PHP.ini használat

A PHP futtatásnál webtárhelyenként egyedi PHP.ini -t használhat, amivel rugalmasan tudja alakítani a weboldalához a kiszolgálást. A PHP paramétereit a webtárhely adminisztrációs felületen keresztül tudja módosítani.

PHP memória limit

A PHP futtatásnál munkafolyamati szálankénti maximálisan felhasználható memória.

PHP futási idő

A PHP maximális futási ideje.

PHP-APC

Előre fordított állapotban tartja weboldalához tartozó PHP fájlokat, így gyorsítva a dinamikus tartalomkiszolgálást.

PHP trace készítés

Lassú, vagy hibás weboldal esetén a PHP trace készítéssel, pontosan meghatározható, hogy a weboldalának melyik részével van a probléma, hol várakozik sokat, hol fogyaszt sok memóriát. Ennek használata főleg weboldalt készítők számára javasolt.

PHP error.log elérés

A PHP hibák naplózásának bekapcsolásakor egy-egy naplófájlba gyűjtik a weboldal PHP futási megjegyzéseit, figyelmeztetéseit, és hibáit.

Zend optimizer

Ha weboldaladhoz szükség van Zend optimizer használatára, akkor csak be kell kapcsolnod.

IonCube loader

Ha weboldalad futtatásához IonCube loader szükséges, akkor annak kiválasztására van csak szükség.

PHP bytecode Compiler

Zend optimizer és IonCube loader-nél ritkábban használt PHP bytecode Compiler is elérhető a weboldalak széles körének működéséhez.

Email tárhely

Email tárhely mérete nincs korlátozva, de a bérelt tárhely méretébe beleszámít. Nem kell előre megadni a levelezésre, vagy egy-egy postafiókra szánt tárhely méretet, az egyes szolgáltatások között dinamikusan oszlik meg a tárhely.

Email postafiók

A szolgáltatásban elhelyezhető email postafiókok száma. A postafiókok maximum 100MB-os méretű levelet tudnak küldeni és fogadni. A tárhely mérete fizikai korlátot nem jelent a postafiókok számára, így levelei soha nem fognak visszapattani hely hiány miatt.

IMAP/POP3 elérés

Az email postafiókot POP, IMAP vagy ezek titkosított változatával érheti el. Egy postafiókot egyszerre több helyről, többen is használhatnak, így IMAP-pal igazi csoportmunka eszközként is lehet használni az email postafiókot.

SMTP elérés

A levelezés mellé alapszolgáltatásként biztosítunk SMTP elérést is, amivel leveleit bárhonnan internetszolgáltatótól függetlenül ugyanazzal a beállítással tudja elküldeni. Ezzel a világjáró SMTP szolgáltatással munkáját könnyen és dinamikusan tudja végezni, és az egyes internetszolgáltatói korlátozásokhoz igazodva alternatív portokon is biztosítjuk a szolgáltatást.

Spam és vírus szűrés

Levelezésének részeként Spam és vírus szűréssel ellátott email postafiókokat használhat, ami megakadályozza, hogy becsapós email-ek mellékleteit megnyissa.

Automatikus válasz

Ha nyaral, vagy házon kívül van, akkor beállíthat magának automatikus választ, amivel az email küldőt tájékoztathatja arról, hogy távolléte alatt a leveleit nem tudja olvasni.

Email átirányítás

A rugalmasabb és a megszokott levelezést preferálók bejövő leveleit átirányíthatják egy vagy több email címre. Az átirányítás beállítását követően célszerű leellenőrizni a beállítást. Az ellenőrzéskor arra kell figyelni, hogy ha ugyanarról a gmail.com -os email címről küldi a teszt üzenetet, mint amire át van irányítva, akkor azt a Gmail nem kézbesíti, nem fog mejelenni a postaládájában.

Email alias

Egy email postafiók több címmel is rendelkezhet. Ha Ön vagy kollégája csak egy email fiókot szeretne ellenőrizni, de elegánsabb email címeket szeretne használni (pl. iroda@, info@, kapcsolat@, konyveles@), akkor megteheti, hogy létrehoz egy info@ email címet, majd alias-ként felveszi a többi olyan címet, amit ebbe a postafiókba szeretne megkapni.

Email elkapó

Email küldésnél lehetnek elgépelések, vagy valamilyen rendszer által generált azonosítók, aminek visszapattanásait szeretné megkapni. A "Catch all" email, vagyis az email elkapó úgy működik, hogy minden beérkező levelet a kiválasztott email postafiókba helyez, aminek címzettje fizikailag nincs létrehozva, vagy aliasként nem létezik.

Azonnali email mentés

A beérkező levelek, a postafiókba helyezés mellett azonnal a mentő szerverünkre egy példányba elmentődik. Ilyenkor, ha véletlenül törlik a levelet, akkor azt Ügyfelünk kérésére vissza tudjuk adni.

Webmail elérés

Ha Ön sokat utazik, és sok számítógépről, telepítés nélkül szeretné használni a levelező szolgáltatást, akkor ehhez használhatja Webmail felületünket. A felületen akár HTML alapú leveleket is fogadhat, illetve ugyanúgy jelennek meg a postafiókban elhelyezett tartalmat, mintha egy telepített IMAP klienst használna.

Külső jelszóváltoztatás

Email címeknél biztosítunk az adminisztrátori felületen kívül is jelszóváltoztatási lehetőséget, hogy mindenki, aki email címet használ, a tárhely adminisztrációs felület hozzáférése nélkül is bármikor meg tudja változtatni jelszavát. A jelszó változtatásához ismerni kell a régi jelszót is, így ha valaki azt elfelejtette, akkor vagy a másodlagos email címmel tud újat kérni, vagy a tárhely adminisztrációs felületen tudja megváltoztatni. Ezt a funkciót külön engedélyezni kell az adott email címnél, alapesetben ki van kapcsolva.

Másodlagos email cím

Másodlagos email címet is megadhat a tárhely adminisztrációs felületen, hogy ha elfelejte a jelszavát, akkor a másodlagos email címére tud új jelszót kérni. Ez a funkció alapesetben nem aktív, külön az email cím beállításainál kell bekapcsolni.

Olvasási visszaigazolás

Olvasási visszaigazolást a levelező kliensében tudja bekapcsolni. Ezzel a funkcióval a levél címzettjétől kérhet visszaigazolást. A felhasználó, vagy annak beállításai döntik el, hogy Ön kap-e róla értesítést, így előfordulhat, hogy Ön bekapcsolta, de az email ugyan el lett olvasva, de nem kapott visszaigazolást arról.

Kézbesítési visszaigazolás

A kézbesítési visszaigazolást a küldő szerver generálja a fogadó szerver levélátvételét követően. Ez azt mutatja meg Önnek, hogy a címzett kiszolgálója átvette-e a levelet, de a visszaigazolás arra nem alkalmas, hogy a címzett valóban elolvasta-e azt.

Email levelezőlista

Létrehozhat email levelezőlistákat, hogy csoportmunkáját hatékonyabbá tegye. A levelezőlistákra szabadon felvehet helyi és külsős email címeket is.

Email közös könyvtár

Csoportmunkát segítően kollégák között megoszthatnak IMAP típusú fiók esetén könyvtárat. Ezzel helyet és időt spórolnak a felhasználók, mivel a különböző postafiókok alól ugyanazt a mappát látják. Ha az egyik felhasználó oda mozgat egy emailt, akkor azt azonnal a másik felhasználó is látja.

Mentés külön szerverre

Az alapszolgáltatás része, hogy az ELIN.hu Kft. szerverein elhelyezett tartalomról rendszeresen külön szerverre mentés készül.

Napi adatbázis mentés

Adatbázisairól minden nap hajnalban készül mentés, amit 30 napig megőrzünk. Visszatöltési igényét jelezheti ügyfélszolgálatunkon, vagy a mentőszerverről letöltve Ön is bármikor visszatöltheti. A visszatöltést automatikusan adminisztrációs felületről is elvégezheti.

Napi webtárhely mentés

A webtárhely tartalmáról minden nap hajnalban szinkronizációs mentés készül, amit a következő nap hajnali felülír. Ha napon belül jelzi a napi mentésből való visszaállítási igényt, akkor rendszergazdáink azt vissza tudják Önnek állítani, vagy igény esetén webtárhelyén külön könyvtárba helyezik.

Heti webtárhely mentés

A webtárhely tartalmáról minden héten egy teljes mentés készül, amiből 4 teljes mentést őrzünk meg. Ezt a mentőszerverről Ön is elérheti FTP-n keresztül, vagy lehetősége van ügyfélszolgálatunkon kérni ennek visszaállítását.

Email mentés

A levelezéséről heti teljes mentés készül, aminek visszaállítását vagy letölthetővé tételét ügyfélszolgálatunkon tudja kérni.

[+] FTP tárhely

Tárhely mérete

A szolgáltatás által biztosított tárhely kapacitás, amin fizikai limit nincs (korlátlan), vagyis ideiglenesen túlléphető.

Adatforgalom

A FTP tárhelyhez kapcsolódva forgalmazható adatmennyiség.

FTP felhasználó

Az adott csomagban létrehozható FTP felhasználók száma. Egy felhasználóval egy időben több helyről és többször lehet csatlakozni.

FTP kezdőkönyvtár

FTP felhasználóknál beállíthat kezdőkönyvtárat, így egyes partnerei csak azt a tartalmat látják, amit Ön vagy a partner az adott könyvtárba elhelyez.

Jogosultságkezelés

Két különböző felhasználót hozhat létre, amivel meg tudja csinálni, hogy amit az egyikkel feltölt, azt a másik csak olvasásra tudja elérni.

Szerver oldali letöltés

Ha partnereinek alacsony a sávszélessége, vagy valamilyen okból fix IP címre van szükség a kapcsolódáshoz, akkor lehetőség van a szervereink valamelyikével az Ön tárhelyére áttöltetni a megadott cím alatti tartalmat.

Szerver oldali feltöltés

A letöltéshez hasonlóan lehetőség van akár időzítve is, vagy akár több helyre ugyanazt a tartalmat a szervereinkkel feltöltetni, így ha Ön az internetszolgáltatójától feltöltésre alacsony sávszélességet kap, akkor is csak egyszer kell a kiszolgálónkra feltölteni, utána azt több helyre gyorsan át tudja tölteni.

Könyvtár linkelés

Lehetősége van a tárhellyel takarékoskodni úgy, hogy ha partnereinek különböző tartalmakat szeretne elérhetővé tenni, de csak egy helyre szeretné feltölteni, akkor létrehozhat linkeket.

Webes admin felület

Saját fejlesztésü egyedi adminisztrációs felület, ahol megrendelt szolgáltatásának megfelelően tudja állítani tárhely beállításait.

[+] Backup tárhely

Tárhely mérete

A rendelkezésre álló összes tárhely. A tárterület felhasználása dinamikus, nincs szükség előre megadni a felhasználható területeket. A rendelkezésre álló tárterületen fizikai korlát nincs (korlátlan), ideiglenesen a bérelt terület túlhasználható.

Adatforgalom

A Backup tárhely által forgalmazott adatforgalom, amit a tárhely adminisztrációs felületen napra lebontva meg tud tekinteni. Ebben a forgalomban minden tartalom benne van.

FTP felhasználók

Az adott csomagban létrehozható FTP csatlakozások számát jelenti.

FTP hozzáférés

Saját fejlesztésü egyedi adminisztrációs felület, ahol megrendelt szolgáltatásának megfelelően tudja állítani tárhely beállításait.

Webes admin felület

A tárhely elsődleges fájl szintű elérését biztosító szolgáltatás. Ehhez szüksége van egy FTP kliensre, amivel a kiszolgálónkhoz tud kapcsolódni.

Szerver oldali tömörítés


Távoli kiszolgálóról mentés áttöltés


[+] Webshop tárhely

Tárhely mérete

A rendelkezésre álló összes tárhely, beleértve a Web, Email, SQL tárhelyeket. A tárterület felhasználása dinamikus, nincs szükség előre megadni a felhasználható területeket. A rendelkezésre álló tárterületen fizikai korlát nincs (korlátlan), ideiglenesen a bérelt terület túlhasználható.

CMS barát tárhely

A webtárhely konfigurálása, és beállíthatósága CMS-ek széles körét támogatja. Ilyen tartalomkezelő rendszer pl. a Joomla, Drupal, Wordpress, Moodle, e107, PHP-Fusion, SMF, stb.

Elhelyezhető weboldalak

Az adott csomagban elhelyezhető weboldalak számát jelenti, vagyis ennyi különálló weboldal, webtárhely üzemeltethető. A weboldalra mutathat www és www nélküli "fő"domain, vagy aldomain is. Minden különálló weboldal, külön webtárhelyre kerül elhelyezésre, vagyis pl. Ezüst webtárhely csomag esetén 3db különálló webtárhellyel rendelkezik.

Szerverek száma

A csomagban használható nagy teljesítményű aktív + tartalék szerverek száma. A csomag mindegyik weboldalára egyformán érvényes, vagyis nagyobb csomagoknál mindegyik webáruházra vonatkozik. A szerverek száma külön kiegészítő szolgáltatással növelhető.

Parkolt domainek

A szolgáltatáshoz kapcsolhat úgy domaineket, hogy nem mutat tárhelyre, hanem úgymond parkoltatja azokat. Ilyenkor egy alapértelmezett tárhely üzenet jelenik meg, ami domain címre látogatót informálja arról, hogy jelenleg a domainen nincs tartalom.

Aldomain

A weboldalánál lehetősége van aldomaineket használni, pl. dokumentum.domainneve.hu. Ha aldomainként állítatja be, akkor a webtárhelyének egy adott mappájára fog mutatni, és az ott beállítottnaknak megfelelő tartalmat fogja megjeleníteni.

Alias domain

A webtárhelyére több domain is mutathat, amit Alias domainként lehet felvenni. Ilyenkor ugyanarra a mappára, és ugyanarra a tartalomra fog mutatni a fődomain és az alias-nak felvett domain is.

DNS szerverek használata

Nálunk regisztrált, vagy más szolgáltatónál fenntartott domainhez is egyaránt biztosítunk DNS szervereket. Természetesen a tárhelyekre olyan domain is mutathat, aminek névszervereit nem mi adminisztráljuk.

Adatforgalom

A weboldala által forgalmazott adatforgalom, amit a tárhely adminisztrációs felületen napra lebontva meg tud tekinteni. Ebben a forgalomban minden tartalom benne van, beleértve a keresőrobotok által letöltött adatokat is.

Webkiszolgálás

A weboldalának kiszolgálására Nginx és Aapache kiszolgálók is rendelkezésre állnak. A webtárhely alapbeállításaként a statikus fájlokat Nginx szolgálja ki, a dinamikus tartalmat pedig a CMS-ekhez alapértelmezettként beállított Apache kiszolgáló biztosítja.

Terheléselosztás

A domain nevének weboldalára mutató rekordokat egy központi terheléselosztó rendszerre irányítjuk, amivel a belső hálózatunkon lévő webkiszolgálók valamelyikére irányítjuk a weboldalára érkező oldallekérést. Ezzel a megoldással weboldalára érkező forgalmat elosztjuk webszervereink között, így stabilabb és gyorsabb kiszolgálást tudunk minden Ügyfelünk számára biztosítani.

Több webkiszolgáló

A weboldalának kiszolgálására alapesetben legalább 4db webszerver áll rendelkezésre, aminek eléréseit a terheléselosztó szabályozza. Ha egy webkiszolgáló épp újratölti a konfigurációs állományokat, vagy frissítjük, azt az Ön oldalára érkező látogatók nem veszik észre, mert olyankor automatikusan a terheléselosztó érzékeli ezt, és a többi elérhető webkiszolgálóra irányítja a kérést.

SSL/TLS használat

Weboldalához lehetőség van titkosítótt, https kapcsolat létrheozására. SSL igény esetén külön IP cím szükséges, ha megfelelő a fejlettebb TLS is, akkor a terheléselosztó saját IP címére állítjuk be a kulcsokat.

POST szűrési lehetőség

Oldal jellegétől függően opcionálisan bekapcsolható egy weboldal egészére vagy csak egy részére a POST-olási tiltás. Ilyen lehet pl. ha egy könyvtár a weboldalát le szeretné teljesen védeni a feltörés ellen, míg az IP címükre kivétel van beállítva, ahonnan engedélyezve van a POST.

IP cím szerinti elágazás

A terheléselosztó rendszeren lehetőség van IP cím szerinti elágazást kérni. Ilyen elágazás lehet pl. PHP trace kérés, vagy valamilyen oldalhoz kapcsolódó külön választás, stb. Igény esetén forrás IP cím szerint akár a backend szerverekre irányítás is módosítható.

Memcache

A dinamikus tartalomkiszolgáláshoz hozzá tartozik a kiemelkedően jó teljesítményt biztosító gyorsítótárazás. Ilyen a Memcached rendszer is, ahol amúgy "hosszas" generálások eredményét tárolhatja el, vagy csak olyan eredményeket (pl. forgalmi adatokat), amiknek egyesével történő kiírása arányaiban sokkal hosszabb idő, mintha egy háttérben futó feldolgozó óránként egyszer kiírja.

Varnish cache

A Varnish cache rendszer az oldalletöltéseit tárolja el statikus formában, és azt a normál oldalgeneráláshoz képest extrém gyorsan adja vissza a weboldalt lekérőnek.

PHP hívási, és futási idő logok

Minden webtárhely külön azonosítóval fut, és a rendszerben minden PHP hívás napolózva van futási és egyéb erőforrás felhasználási szempontból. Ezeket az erőforrás adatok hozzáférhetők, és elemezhetők access.log-al együtt. Az access.log-ból a meghívott URL, az erőforrás felhsználást tartalmazó naplófájlból pedig a futási idő kiolvasható, időpont szerint pedig párosítani tudja.

Webes admin felület

Saját fejlesztésü egyedi adminisztrációs felület, ahol megrendelt szolgáltatásának megfelelően tudja állítani domainjeit, levelezését, webtárhelyeit, FTP felhasználóit is MySQL adatbázasiat és annak hozzáféréseit.

Egyéni .htaccess

Weboldalánál szabadon használhat saját .htaccess és .htpasswd fájlokat, vagy Nginx alapú kiszolgálásnál ennek megfelelően átírva a rögzített szabályokat.

Egyéni hibaoldalak

Lehetőséget biztosítunk egyéni hibaoldalak használatára, ahol HTTP hibakódonként megadhatja, hogy melyik fájlt, vagy milyen tartalom jelenjen meg.

Jelszóval védett könyvtárak

Weboldalát vagy annak egy részét úgynevezett HTTP authenticate -el is védheti, aminél a webszerver végzi az azonosítást, és amíg a használtt munkafolyamati azonosító él, nem változik meg, addig újbóli bejelentkezés nélkül használhatja. A bejelentkezéseket .htaccess-el és .htpasswd-vel lehet megoldani, de lehetőséget biztosítunk az adminisztrációs felületen is.

Egyéni mentés indítása

Az adminisztrációs felületen lehetősége van a rendszeres mentések elérése mellett, egyéni mentést is indítani. Az egyéni mentés a háttérben történik, és a webtárhelyén kerül elhelyezésre.

Rendszeres könyvtárürítás beállítása

Vannak olyan weboldalak, tartalomkezelő rendszerek, amiknél szükséges a gyors működés érdekében rendszeresen üríteni egy-egy könyvtárat. Az adminisztrációs felületen ezt be tudja állítani.

Letölthető naplófájlok

A terheléselosztó minden beérkező kérést naplóz, amit úgynevezett access log-ként tárol. Ezeket a naplóállományokat az adminisztrációs felületen keresztül lehet elérni, és letölteni. Az archivált naplóállományokat a biztonsági mentések között lehet megtalálni.

Awstats statisztika

A weboldalra érkező minden oldallekrését tartalmazó access log feldolgozásából készülő Awstats nevű napi frissítésű webes statisztikát lehet elérni. Adataiból órás, napi, havi bontásban lehet látni a forgralmat, megkülönböztetve az egyedi látogatókat és az oldalletöltéseket.

Forgalmi statisztika

A tárhelyen elhelyezett weboldal napi adatforgalmi statisztikája, amit az adminisztrációs felületen keresztül lehet megtekinteni.

Időzített futtatás

Ütemezett feladatokkal a háttérben különböző feldolgozásokat végezhet el. Ilyen ütemezett feladat lehet banki utalások ellenőrzése, email értesítések, hírlevélküldések, webshopokban nagyker adatok frissítése.

SQL tárhely

Minden dinamikus tárhelyünk részét képezi SQL adatbázis használati lehetőség, ami nincs korlátozva párhuzamos kapcsolatok száma, kapcsolódások száma, adatbázis mérete vagy forgalom alapján. Az adatbázis mérete beleszámít az összes rendelkezésre álló webtárhely méretbe, de külön nem kell dedikáltan megadni, hogy mennyit engedélyez neki.

SQL_felhasználó

A tárhelyhez használható adatbázis felhasználók száma, amivel adatbázishoz, vagy adatbázisokhoz tud kapcsolódni. Az adminisztrátori felületen keresztül jogokat állíthat, hogy a komplexebb megoldásoknál csak a szükséges jogokat kelljen megadni az egyes adatbázis eléréshez.

SQL adatbázis

A tárhelyhez használható SQL adatbázisok száma.

SQL statisztika

Az adatbázis statisztika az egyes adatbázis felhasználók, és adatbázis műveletek által használt erőforrásokat jeleníti meg napi bontásban.

PHPMyAdmin

A központi adminisztrációs felületünkön biztosítunk PHPMyAdmin használatot, ahol nem kell megadni, hogy melyik SQL szerverünket használják, a program automagikusan megtalálja azt, és ahhoz kapcsolódik. A programmal könnyen tudja adminisztrálni adatbázisát, tábláit, adatait.

FTP elérés

A webtárhely elsődleges fájl szintű elérését biztosító szolgáltatás. Ehhez szüksége van egy FTP kliensre, amivel a kiszolgálónkhoz tud kapcsolódni.

FTP felhasználó

A tárhelyhez létrehozható FTP felhasználók száma. Egy FTP felhasználóval egyidejüleg maximum 3 csatlakozás hozható létre.

FTP kezdőkönyvtár megadás

A tárhelyhez csatlakozáskor a kiszolgáló automatikusan a tárhely gyökérkönyvtárába helyezi be az FTP felhasználót, de lehetőség van ezt módosítani, így a csatlakozáskor akár egy másik könyvtárba is csatlakozhat. Ez akkor hasznos, hogyha pl. egy webszerkesztőnek csak egy adott könyvtárba szeretne hozzáférést biztosítani, vagy a weboldal készítő programja csak a gyökérkönyvtárba tudja feltölteni automatikusan a weboldalát.

FTP IP cím szűrés

A tárhely védelme érdekében lehetőséget biztosítunk az FTP csatlakozás IP cím szerinti engedélyezésére, szűrésre, így könnyen ki tudja szűrni a webodlalát fájl szinten módosítani szándékozó csatlakozásokat. Ha nem rendelkezik az internetszolgáltatójától fix IP címmel, akkor figyeljen oda ennek használatára, mert ha internetszolgáltatója Önnek új IP címet ad, akkor a korábbi beállításnak megfelelően már nem fogja beengedni a szerverünk.

FTP védelem

Egyszerű FTP kikapcsoló paraméter, aminek hatására éjfélkor a kiszolgáló kikapcsolja azokat az FTP felhasználókat, akiknél ez a paraméter be volt kapcsolva. Ez az FTP védelem az IP cím szűréssel együtt is használható, de a gyakran változó IP címmel dolgozóknak jöhet jól ez a kapcsoló.

PHP futtatás

A dinamikus tárhely szolgáltatás alapfunkciója a PHP futtatás. Tárhelyenként lehetőség van 5.2, 5.3, 5.4, 5.5 -ös verziójú PHP fordítót használni, de egy tárhelyen csak egy fajtát. Ezüst webtárhely csomagnál pl. mind a három webtárhelyre külön-külön megadhatja, hogy milyen PHP verziót szeretne használni.

Egyedi PHP.ini használat

A PHP futtatásnál webtárhelyenként egyedi PHP.ini -t használhat, amivel rugalmasan tudja alakítani a weboldalához a kiszolgálást.

PHP memória limit

A PHP futtatásnál munkafolyamati szálankénti maximálisan felhasználható memória.

PHP futási idő

A PHP maximális futási ideje.

PHP fordító szálak száma

Szerverenként párhuzamosan rendelkezésre álló PHP fordítók száma.

PHP opcache

Előre fordított állapotban tartja weboldalához tartozó PHP fájlokat, így gyorsítva a dinamikus tartalomkiszolgálást.

PHP trace készítés

Lassú, vagy hibás weboldal esetén a PHP trace készítéssel, pontosan meghatározható, hogy a weboldalának melyik részével van a probléma, hol várakozik sokat, hol fogyaszt sok memóriát. Ennek használata főleg weboldalt készítők számára javasolt.

PHP error.log elérés

A PHP hibák naplózásának bekapcsolásakor egy-egy naplófájlba gyűjtik a weboldal PHP futási megjegyzéseit, figyelmeztetéseit, és hibáit.

Zend optimizer

Ha weboldaladhoz szükség van Zend optimizer használatára, akkor csak be kell kapcsolnod.

IonCube loader

Ha weboldalad futtatásához IonCube loader szükséges, akkor annak kiválasztására van csak szükség.

PHP bytecode Compiler

Zend optimizer és IonCube loader-nél ritkábban használt PHP bytecode Compiler is elérhető a weboldalak széles körének működéséhez.

Email tárhely

Email tárhely mérete nincs korlátozva, de a bérelt tárhely méretébe beleszámít. Nem kell előre megadni a levelezésre, vagy egy-egy postafiókra szánt tárhely méretet, az egyes szolgáltatások között dinamikusan oszlik meg a tárhely.

Email postafiók

A szolgáltatásban elhelyezhető email postafiókok száma. A postafiókok maximum 100MB-os méretű levelet tudnak küldeni és fogadni. A tárhely mérete fizikai korlátot nem jelent a postafiókok számára, így levelei soha nem fognak visszapattani hely hiány miatt.

IMAP/POP3 elérés

Az email postafiókot POP, IMAP vagy ezek titkosított változatával érheti el. Egy postafiókot egyszerre több helyről, többen is használhatnak, így IMAP-pal igazi csoportmunka eszközként is lehet használni az email postafiókot.

SMTP elérés

A levelezés mellé alapszolgáltatásként biztosítunk SMTP elérést is, amivel leveleit bárhonnan internetszolgáltatótól függetlenül ugyanazzal a beállítással tudja elküldeni. Ezzel a világjáró SMTP szolgáltatással munkáját könnyen és dinamikusan tudja végezni, és az egyes internetszolgáltatói korlátozásokhoz igazodva alternatív portokon is biztosítjuk a szolgáltatást.

Spam és vírus szűrés

Levelezésének részeként Spam és vírus szűréssel ellátott email postafiókokat használhat, ami megakadályozza, hogy becsapós email-ek mellékleteit megnyissa.

Automatikus válasz

Ha nyaral, vagy házon kívül van, akkor beállíthat magának automatikus választ, amivel az email küldőt tájékoztathatja arról, hogy távolléte alatt a leveleit nem tudja olvasni.

Email átirányítás

A rugalmasabb és a megszokott levelezést preferálók bejövő leveleit átirányíthatják egy vagy több email címre. Az átirányítás beállítását követően célszerű leellenőrizni a beállítást. Az ellenőrzéskor arra kell figyelni, hogy ha ugyanarról a gmail.com -os email címről küldi a teszt üzenetet, mint amire át van irányítva, akkor azt a Gmail nem kézbesíti, nem fog mejelenni a postaládájában.

Email alias

Egy email postafiók több címmel is rendelkezhet. Ha Ön vagy kollégája csak egy email fiókot szeretne ellenőrizni, de elegánsabb email címeket szeretne használni (pl. iroda@, info@, kapcsolat@, konyveles@), akkor megteheti, hogy létrehoz egy info@ email címet, majd alias-ként felveszi a többi olyan címet, amit ebbe a postafiókba szeretne megkapni.

Email elkapó

Email küldésnél lehetnek elgépelések, vagy valamilyen rendszer által generált azonosítók, aminek visszapattanásait szeretné megkapni. A "Catch all" email, vagyis az email elkapó úgy működik, hogy minden beérkező levelet a kiválasztott email postafiókba helyez, aminek címzettje fizikailag nincs létrehozva, vagy aliasként nem létezik.

Azonnali email mentés

A beérkező levelek, a postafiókba helyezés mellett azonnal a mentő szerverünkre egy példányba elmentődik. Ilyenkor, ha véletlenül törlik a levelet, akkor azt Ügyfelünk kérésére vissza tudjuk adni.

Webmail elérés

Ha Ön sokat utazik, és sok számítógépről, telepítés nélkül szeretné használni a levelező szolgáltatást, akkor ehhez használhatja Webmail felületünket. A felületen akár HTML alapú leveleket is fogadhat, illetve ugyanúgy jelennek meg a postafiókban elhelyezett tartalmat, mintha egy telepített IMAP klienst használna.

Külső jelszóváltoztatás

Email címeknél biztosítunk az adminisztrátori felületen kívül is jelszóváltoztatási lehetőséget, hogy mindenki, aki email címet használ, a tárhely adminisztrációs felület hozzáférése nélkül is bármikor meg tudja változtatni jelszavát. A jelszó változtatásához ismerni kell a régi jelszót is, így ha valaki azt elfelejtette, akkor vagy a másodlagos email címmel tud újat kérni, vagy a tárhely adminisztrációs felületen tudja megváltoztatni. Ezt a funkciót külön engedélyezni kell az adott email címnél, alapesetben ki van kapcsolva.

Másodlagos email cím

Másodlagos email címet is megadhat a tárhely adminisztrációs felületen, hogy ha elfelejte a jelszavát, akkor a másodlagos email címére tud új jelszót kérni. Ez a funkció alapesetben nem aktív, külön az email cím beállításainál kell bekapcsolni.

Olvasási visszaigazolás

Olvasási visszaigazolást a levelező kliensében tudja bekapcsolni. Ezzel a funkcióval a levél címzettjétől kérhet visszaigazolást. A felhasználó, vagy annak beállításai döntik el, hogy Ön kap-e róla értesítést, így előfordulhat, hogy Ön bekapcsolta, de az email ugyan el lett olvasva, de nem kapott visszaigazolást arról.

Kézbesítési visszaigazolás

A kézbesítési visszaigazolást a küldő szerver generálja a fogadó szerver levélátvételét követően. Ez azt mutatja meg Önnek, hogy a címzett kiszolgálója átvette-e a levelet, de a visszaigazolás arra nem alkalmas, hogy a címzett valóban elolvasta-e azt.

Email levelezőlista

Létrehozhat email levelezőlistákat, hogy csoportmunkáját hatékonyabbá tegye. A levelezőlistákra szabadon felvehet helyi és külsős email címeket is.

Email közös könyvtár

Csoportmunkát segítően kollégák között megoszthatnak IMAP típusú fiók esetén könyvtárat. Ezzel helyet és időt spórolnak a felhasználók, mivel a különböző postafiókok alól ugyanazt a mappát látják. Ha az egyik felhasználó oda mozgat egy emailt, akkor azt azonnal a másik felhasználó is látja.

Mentés külön szerverre

Az alapszolgáltatás része, hogy az ELIN.hu Kft. szerverein elhelyezett tartalomról rendszeresen külön szerverre mentés készül.

Napi adatbázis mentés

Adatbázisairól minden nap hajnalban készül mentés, amit 30 napig megőrzünk. Visszatöltési igényét jelezheti ügyfélszolgálatunkon, vagy a mentőszerverről letöltve Ön is bármikor visszatöltheti. A visszatöltést automatikusan adminisztrációs felületről is elvégezheti.

Napi webtárhely mentés

A webtárhely tartalmáról minden nap hajnalban szinkronizációs mentés készül, amit a következő nap hajnali felülír. Ha napon belül jelzi a napi mentésből való visszaállítási igényt, akkor rendszergazdáink azt vissza tudják Önnek állítani, vagy igény esetén webtárhelyén külön könyvtárba helyezik.

Heti webtárhely mentés

A webtárhely tartalmáról minden héten egy teljes mentés készül, amiből 4 teljes mentést őrzünk meg. Ezt a mentőszerverről Ön is elérheti FTP-n keresztül, vagy lehetősége van ügyfélszolgálatunkon kérni ennek visszaállítását.

Email mentés

A levelezéséről heti teljes mentés készül, aminek visszaállítását vagy letölthetővé tételét ügyfélszolgálatunkon tudja kérni.

[+] Virtuális szerver bérlés

Processor

A Virtuális szerveren használható maximális processzor kapacitás.

Memória

A Virtuális szerveren használható maximális memória kapacitás.

Tárterület

Az adott csomaghoz járó tárterület.

IP cím

A Virtuális szerveren beállítható IP címek száma.

Backup tárhely

Külön szerveren biztosított FTP tárhely, ahova a virtuális szerverről lehet csak felkapcsolódni, és adatokat menteni.

Sávszélesség

A Virtuális szerver által elérhető maximális sávszélesség.

Adatforgalom

A Virtuális szerver által forgalmazható havi maximális adatmennyiség.

[+] Rack szerver elhelyezés

Szerver méret

A rack szerver mérete egységekben (unit).

Tápegység teljesítmény

Maximálisan ilyen teljesítményű tápegységgel rendelkezhet a szerver.

Tápegység száma

A szerver tápegységeinek száma.

Switch portok száma

A szerver által használható switch portok száma.

Port sebesség

A maximális hálózati sebesség. A switch port automatikusan ezt a sebességet ajánlja fel.

Adatforgalom

Havonta forgalmazható adatmennyiség. A limit elérését követően 10Mbps-os kapcsolatra korlátozódik a sávszélesség.

Backup tárterület

A szolgáltatáshoz tartozó díjmentes backup tárterület, amit FTP-n keresztül tud elérni.

[+] Polcos szerver elhelyezés

Szerver méret

A rack szerver mérete egységekben (unit).

Tápegység teljesítmény

Maximálisan ilyen teljesítményű tápegységgel rendelkezhet a szerver.

Tápegység száma

A szerver tápegységeinek száma.

Switch portok száma

A szerver által használható switch portok száma.

Port sebesség

A maximális hálózati sebesség. A switch port automatikusan ezt a sebességet ajánlja fel.

Adatforgalom

Havonta forgalmazható adatmennyiség. A limit elérését követően 10Mbps-os kapcsolatra korlátozódik a sávszélesség.

Backup tárterület

A szolgáltatáshoz tartozó díjmentes backup tárterület, amit FTP-n keresztül tud elérni.


GY.I.K.

ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
9024 Győr, Déry T. u. 11.
info@elin.hu
+36 (70) 297-4811
ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és tanácsadó Kft. - 2008 - 2019.