Az Ön szolgáltatója

Hírek


2017.05.30 Tisztelt Ügyfelünk, Partnerünk!

Június 3-án este a szolgáltatásaink részlegesen, vagy teljesen nem lesz elérhető hálózat fejlesztési munkálatok első lépése miatt.
23 órától az elhelyezett, és bérelt szerverek
0 órától a Webtárhely, levelezés, tárhely, és virtuális szerver szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.
A karbantartás kb. 3-4 órát fog igénybe venni, és folyamatosan visszakapcsolásra kerülnek.

Köszönjük megértésüket!

2016.12.29 Tisztelt Ügyfelünk!
Új adatmentő tárhelyet kapcsoltunk be, 44TB-al növeltük meg a kapacitásunkat.

2016.10.24 Tisztelt Ügyfelünk!
T-Systems (Magyar Telekom) elrontotta az IP tartományok route-olását, és emiatt most a hálózatunk nem elérhető. Kérjük szíves türelmüket.
Az illetékesekkel felvettük a kapcsolatot.

2016.10.04 Tisztelt Ügyfelünk!
A hosszú hétvégén a névszervereinken bevezettük a DNSSEC-et, és minden domain -ra, legeneráltuk a kulcsokat, és az aláírt zóna fájlokra cseréltük. Első körben a .hu, és .eu névtér fenntartóknál állítottuk be a domainek DS rekordjait, illetve KSK, és ZSK -it, a többi végződéssel kapcsolatban még a domain regisztrátor partnerekkel egyeztetünk.
2 hete volt egy találkozó az EURID szervezésében az .eu domain regisztrátoroknak, ahol egy kivetített dián látható volt, hogy hazánkban a regisztrátorok közül csak 4-en használják a DNSSEC-et. A DNSSEC-re átállásunk után ez a szám 25%-kal nőtt...

2016.08.20 Tisztelt Ügyfelünk!

Az aug. 20-ai ünnepi jelentősen kisebb forgalmat kihasználva éjjel karbantartási munkákat végzünk az alábbi szolgáltatásainkon: SQL nevű adatbázis szerver, Virtuális szerverek, NS1, NS2 (NS3-as nem érinti), teszt szerverek, kimenő Webes és SMTP levelező szerverek.
A munkálatok kb. 2 órát vesznek igénybe, 24 óra után kezdjük. A munka folyamán az adatkonzisztencia megőrzése, és változatos hibaüzenetek elkerülése miatt lekapcsoljuk az adatbázis kiszolgáló elérhetetlenségének idejére a terheléselosztót is.
Az egyes munkafolyamatok végeztével az adott szolgáltatást azonnal visszakapcsoljuk, a szolgáltatások minél kevesebb ideig legyen elérhetetlenek a karbantartás miatt.

Köszönjük türelmüket!

2016.07.21 Dolgozunk a weboldalak szerver oldali további gyorsításán. Az új terheléselosztó cache rendszerét egyszerű másolással mérve az volt a legnehezebb, hogy mielőtt végez a 10GB-os fájl másolással, tudjunk készíteni egy képernyőfotót.

2016.07.21 @freemail.hu -ra küldött leveleket jelenleg nem tudjuk kézbesíteni, mert a címzett szolgáltatónál elfogyott a hely:
(host fmx.freemail.hu[195.228.245.2] said: 452 4.3.1 Insufficient system storage (in reply to MAIL FROM command))


2016.07.14 Megérkeztek a júliusi beszerzéseink... Új terheléselosztó SSD-k, a backup szerver fejlesztés második körének új HDD-i, memória modulok a második webkiszolgáló cluster-hez, és memória bővítés egy privát felhő szolgáltatáshoz.

2016.06.06 Cégünk 2015. őszén 6 zsák ruhát, ágyneműt adott át a Bp. 11. kerületben lévő Vöröskereszt szervezet munkatársainak, hogy az adomány biztosan a rászorulókhoz jusson el. 2016. május végén egy Bp. 4. kerületi iskolának adtunk pár zacskónyi könyvet, akikhez egyik Ügyfelünk segítségével jutottunk el, hogy az iskola könyvtárának szüksége lehet könyvekre.

2016.06.01 Tisztelt Ügyfelünk!

Szolgáltatásink fejlesztése miatt FTP tárhely, és backup tárhely szolgáltatásunk költöztetni fogjuk egy másik szerverünkre. A fejlesztéssel kapacitás bővítést, és teljesítmény növelést, valamint új funkciók és szolgáltatások bevezetését valósítjuk meg.
Az ftptarhely.elin.hu, és a backup.elin.hu domaineket természetesen a költöztetéskor átállítjuk, a létező FTP felhasználóneveket nem érinti. Ha Ön IP cím alapján, vagy saját domain név alapján használja a szolgáltatást, akkor kérjük jelezze válasz e-mailben, és akkor az IP címet is áthelyezzük a másik szerverre, valamint domain esetén a megfelelő A rekordot is módosítjuk a költöztetés során.
A szolgáltatás költöztetése június 4-e este kezdődik. Mivel nagy adatmennyiségről van szó, így a másik szerverre történő áthelyezés eltarthat számításaink szerint 10-12 órát is. A költöztetés ideje alatt természetesen a szolgáltatás elérhető lesz, az épp költöztetés alatt lévő tárhely pár perces kiesés várható. A költöztetés alatt valószínű az adott felhasználóval maximum egy üres könyvtárat fognak látni csak látni.
A webkiszolgálást NEM érinti.
Ha a szolgáltatással, vagy az új szerverre való költöztetéssel kapcsolatosan bármilyen kérdése van, kérjük keressen minket elérhetőségünk bármelyikén.

2016.05.19 A 2016.05.13 péntek esti hálózati eszköz cserével 30-40%-kal csökkentettük a hálózati eszközünkön átmenő forgalom válaszidejét ugyanazon portsebesség mellett. Ezzel csökkent a webszerverek, fájlszerverek, és adatbázis szerverek közötti elérési idő.
Egy olcsó gigabites hálózati eszköz átlagos 64bájtos csomagoknál tapasztalható válaszidő 0.2ms (ezredmásodperc), egy jó switch-nél ez 0.1ms körül alakul, míg egy gyors hálózati eszköznél 0.06ms (új 10/40Gbps-os hálózati eszközeink). Localhost elérése egy szervernél 0.03-0.04ms.

2016.05.13 Tisztelt Ügyfelünk!

Ma éjjel 0:10-től várhatóan 1:30-ig hálózati karbantartást végzünk ez idő alatt egyes szolgáltatások részben vagy teljesen elérhetetlenek lesznek. A hálózati karbantartás alatt az 1/10Gbps-os hálózati eszközünket 10/40Gbps-os alacsony késleltetésű hálózati eszközre cseréljük.

Köszönjük türelmét!

2016.03.26 Elhoztuk az új hálózati eszközeinket. A core switch-ek 48db 10Gbase-T és 4db QSFP porttal rendelkeznek, vagyis 2x48db 10Gbps -os port, és 2x4db 40Gbps port. Minden QSFP port átalakítható 4db 10Gbps-os SFP+ -os interface-re. A hálózati eszközök menet közben cserélhető redundáns tápegységekkel, és ventilátorokkal rendelkeznek
Ügyfeleinknek ezekkel az eszközökkel ("ultra low latency" típusú eszközök) garantálni tudjuk a legkisebb válaszidejű hálózati elérést legyen az akár saját, vagy bérelt szerver, valamint a garantált hálózati kapcsolatot.

2016.03.21 Tisztelt Ügyfelünk!

Webtárhely szolgáltatásunkat kibővítjük, és minden Ügyfelünknek elérhetővé tesszük a felhő tárhely szolgáltatásunkat. Ez a szolgáltatás a megrendelt webtárhely szolgáltatásba tartozó adatmennyiségig díjmentesen használható. Pl. ha egy platina webtárhely szolgáltatással rendelkező Ügyfelünk jelenleg csak 5GB-ot használ ki a 10GB-ból (webtárhely + adatbázis + levelezés), akkor a maradék helyet felhasználhatja adatai mentésére.

Miért hasznos a felhő tárhely szolgáltatás?
A dokumentumairól könnyen, gyorsan és automatikusan tud biztonsági mentést készíteni. A szolgáltatást lehet használni több számítógép közötti fájlok szinkronizációjára is, vagyis ami az egyik számítógépen megvan, az a másikra is átkerül, illetve a szerveren is elérhető lesz, amit akár telefonról, vagy tabletről is elérhet.
Ezzel a szolgáltatással, a ma divatos zsaroló, titkosító vírusok világában biztonsági mentéssel nem lesz kiszolgáltatva, adatai visszaállítható lesz.
A szolgáltatáshoz tartozik webes felület is, valamint telepíthető kliens Windows, Linux, Mac operációs rendszerektre, illetve alkalmazás mobil eszközökre.
A szolgáltatás része, hogy a feltöltött, vagy szinkronizált adatokat könnyen megoszthatja kollégájával, vagy akár harmadik féllel is, amiről akár automatikus email értesítést is tud küldeni a célszemélynek. Nincs szükség többé levelekben küldeni a nagy csatolmányokat, esetleg darabolni több részre és több e-mailben elküldeni, így könnyen és gyorsan oszthat meg tartalmat partnereivel, családjával.

Mik az előnyei?
Könnyen, és egyszerűn tud mentést készíteni adatairól.
Könnyen, és gyorsan tud megosztani másokkal fájlokat.
Több számítógépére egyszerűen áttöltheti adatait, valamint azokat automatikusa naprakészen tarthatja.

Hogyan lehet használni a szolgáltatást?
A szolgáltatás az ELIN.hu Kft. által üzemeltetett email címmel használható. A felhasználó azonosítását az IMAP szerver végzi, így ugyanaz a felhasználónév, és jelszó szükséges a használathoz, mint a levelezéshez: teljes email cím + a hozzátartozó jelszó.

Hol érem el a webes felületet?
A szolgáltatás a https://owncloud.elin.hu címen érhető el.

Honnan tudom beszerezni a telepíthető klienst?
Win 7,8,10: https://download.owncloud.com/desktop/stable/ownCloud-2.1.1.5837-setup.exe
Mac OSX 10.7+: https://download.owncloud.com/desktop/stable/ownCloud-2.1.1.3107.pkg
Linux: https://software.opensuse.org/download/package?project=isv:ownCloud:desktop&package=owncloud-client

A kliensbe milyen adatokat kell megadnom?
A kiszolgálónak https://owncloud.elin.hu címet kell megadnia, valamint emellett a felhasználónevét, és jelszavát. A szinkronizálandó könyvtárat, vagy könyvtárakat ki kell választania, majd megadni, hogy a szerveren milyen mappába kerüljön. A kliens beállításai között az általános fülön kapcsolja be, hogy a számítógép bekapcsolásakor automatikusan induljon el a program.

Ha a már igénybe vett szolgáltatási tárhely keretei felett szeretne nagyobb tárhelyet használni adatai mentésére, akkor kérjük írja meg az info@elin.hu címre mekkora tárhelyre van szüksége.

2016.01.03 Tisztelt Ügyfelünk, Partnerünk!

Ezúton kívánunk Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet!

Egy kis ajándékkal is kedveskedünk minden olyan Ügyfelünknek és Partnerünknek, akik már 2015-ben igénybe vették szolgáltatásainkat.
Az elmúlt évben gyakran megjelentek olyan hírek, és beszámolók, hogy számítógépes kártevők szándékosan titkosítják a privát vagy céges eszközök adathordozóit, és váltságdíjat követelnek az elérhetetlen adatok visszaállításáért. Új szolgáltatásunkkal automatikus biztonsági mentést készíthet szervereinkre úgy, hogy Önnek csak a kezdeti beállítást (könyvtár kijelölése) kell elvégeznie, majd internetes kapcsolaton keresztül a kijelölt könyvtárában található fájlokat feltölti a szerverre. Ezzel a szolgáltatással nemcsak biztonsági mentést készíthet, hanem eszközei között (pl. laptop, telefon, tablet) adatokat továbbíthat könnyedén, és akár böngészőn keresztül is elérheti azokat. Lehetősége van külső, opcionálisan jelszavas és felhasználhatósági idő limittel ellátni a generált linkeket a feltöltött fájlokra vagy könyvtárakra.
Meglévő Ügyfeleinknek, Partnereinknek a szolgáltatást ajándékba adjuk, kiegészítve ezzel az aktív webtárhely és e-mail alap szolgáltatásokat. A szolgáltatás tárhelyigénye alapesetben a webtárhely és e-mail szolgáltatásba számít bele, de igényelhető lesz külön tárhely is hozzá. Azok az Ügyfeleink és Partnereink vehetik majd igénybe a szolgáltatást, akik rendelkeznek szervereinken üzemelő e-mail címekkel. A kiegészítő szolgáltatás január közepétől lesz elérhető, és a használatba vételével kapcsolatos tájékoztatást Facebook oldalunkon és az admin.elin.hu weboldalunkon a hírek részben tesszük közzé.

Ha szolgáltatásainkkal kapcsolatosan bármilyen kérdése lenne, akkor kérem keressen minket elérhetőségünk bármelyikén!ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.
9024 Győr, Déry T. u. 11.
info@elin.hu
+36 (70) 297-4811
ELIN.hu Informatikai Szolgáltató és tanácsadó Kft. - 2008 - 2019.