Hogyan mérd le a böngésződből a weboldalad sebességétElső lépésnek indítani meg kell nyitni a böngészőben a fejlesztői eszköztárat F12 -vel, vagy CTRL+SHIFT+I billenytűk lenyomásával vagy pl. Chrome böngészőnek a beállítás menüpontját megnyitva a További eszközök menüpontban található Fejlesztői eszköztárra kattintva myílik meg. Alapesetben jobbra igazítva, amit a Dock side -nál akár lebegő panelre is alakíthatunk, vagy akár az alsó részre áthelyezhetünk. Utóbbi azért kényelmes, mert az amúgy sok információt tartalmazó fejlesztői eszköztárban sok mindent láthatunk egyszerre.
A fejlesztői eszköztárban a hálózat fülre kell kattintani, majd ekkor a weboldalt újra kell tölteni. Alapesetben a letöltés sorrendjében jelenik meg, vagyis a legelső elem lesz a HTML tartalom, és a szerver oldali válaszidő pontos megmondója.

Ennek a vizsgálatnak az az előnye, hogy nem egy külföldi ország adatközpontjában lévő szerver fogja mérni, hanem a normál internetszolgáltatói internet mögötti tesztet lehet elvégezni.

Fejlesztői eszköztár

 

HÍVJON MINKET : +36 70 297 4811