Tárhely szolgáltatások

Weboldalak, fájlok, strukturált adatok, adatbázisok szerver oldali tárolására alkalmas szolgáltatások, amelyekkel az előre megadott csomagokon kívül nagyobb, egyedi igények figyelembevételével kialakításra kerülő szolgáltatások használatára is van lehetőség.

A tárhely szolgáltatások mindegyike minimum egy fizikai szerverről kerül kiszolgálásra, de átlagosan 3-4 szerver biztosítja a gyors működést. A szerverek fizikai paraméterének részletes leírása a Technikai hátterünk menüpontban olvasható. A szerverek saját tulajdonú szerverek, és prémium kategóriás adatparki elhelyezéssel és hálózati kapcsolattal rendelkeznek.
A webtárhely szolgáltatások nagyobb csomagjainál igénybe vehető díjmentesen PHP hívási lánc naplózás, illetve komolyabb hibakeresési beállítás is elérhető, mely a weboldalak gyorsításához hasznos segítség lehet.
Tárhely szolgáltatásaink stabil háttere a redundáns szerver infrastruktúra, az adattárolásnál pedig minden esetben valamilyen hibatűrő hardveres RAID megoldást alkalmazunk. Webtárhelyeink mindegyikéről napi és heti mentések készülnek, amik külön szerveren kerülnek elhelyezésre.
Tárhelyeink a kezdő felhasználóknak és a profi fejlesztőknek is egyaránt könnyen használhatóak. A tárhely szolgáltatásaink mindegyikéhez ügyfélszolgálat is tartozik, ahol technikai segítséget is kérhet egyes eseti problémák megoldásához.
A teljes körű tárhely szolgáltatáshoz használható az SMS küldési interface is, mellyel könnyen és gyorsan tud értesíteni akár több száz, vagy ezer ügyfelet változásról, vagy új termék beérkezéséről, akcióról.

 

Webtárhely szolgáltatás

Portfóliónk alap csomagjai, melyek nagy teljesítmény igényt is gyorsan tudnak kiszolgálni. Ezeket a csomagokat átlagos weboldalakhoz ajánljuk, amik egy-egy cég bemutatkozó oldalát jelenítik meg, vagy blogokat, galériákat helyeznek el rajta, de természetesen a PHP + SQL és környezeti változók miatt minden CMS, CMR, webshop rendszer tökéletesen működik, működhet rajta. A leggyakoribb CMS rendszerek a Joomla, Wordpress, Drupal oldalak, míg sok egyedi fejlesztésű, de ismertebb keretrendszerekre építkező új weboldal kerül naponta tárhelyeinken elhelyezésre.
A webtárhely szolgáltatás központi fájlszerverrel és a terheléselosztó vezérelte webkiszolgáló node-okból álló Cluster-rel működik, amihez külön SQL szerver is rendelkezésre áll. A kiszolgálásban alapesetben egy Nginx szerver szolgálja ki a statikus fájlokat, míg a dinamikus tartalmat minimum 3db Apache webszerver biztosítja. Ezek mindegyike fizikai szerveren fut, általában 12 mag és 24 szál áll rendelkezésére nem virtualizált környezetben. A terheléselosztó láthatatlanná teszi a webszerverek konfigurációs állományainak betöltési idejét, és a hirtelen érkező nagyobb forgalmat egyenletesen elosztja a webkiszolgálók között.

 

SSD tárhely szolgáltatás

Az SSD tárhely szolgáltatásnál a webtárhelyeket SSD alapú hardveres RAID tömb szolgálja ki, ami a sok kis fájl elérésében, válaszidejében jelentős gyorsulást hoz a normál webtárhelyhez képest. A tárhelyek egyéb paraméterekben megegyeznek a normál webtárhely szolgáltatással, így a PHP + SQL környezetet igénylő weboldalak, programok sok kis fájl hívásánál gyorsabb eléréssel működnek rajta.

 

Korlátlan webtárhely szolgáltatás

Az alap webtárhely szolgáltatások korlátai általában a fizikai tárhely méret, illetve az ott elhelyezhető weboldalak száma. Ennél a csomagnál az elhelyezhető weboldalak számát korlátlanná tettük, így a több kisebb weboldalt üzemeltetők előnyben részesíthetik ezt a szolgáltatást. Az alap webtárhely szolgáltatáshoz képest, itt a fájlok darabszáma jelent meg új korlátként, de a legkisebb webtárhely csomagon is átlagosan 20-25 kis méretű weboldal kényelmesen elférhet.

 

Webshop tárhely szolgáltatás

A webshop tárhely specialitása a megnövelt PHP memória, a megnövelt PHP futási idő, az alap webtárhely szolgáltatástól független nagy teljesítményű külön infrastruktúráról üzemelő webcluster, és a kiemelt ügyfélszolgálat. Ezek együttese adja azt a biztos hátteret, amivel egy nagy terméklistával rendelkező Magento, Prestashop, vagy más webáruház motor is könnyedén és gyorsan tud működni. Ezek mellett a szolgáltatás hátterét SSD alapon nyugvó high-end Xeon szerverek biztosítják. A webshop tárhely megrendelésekor egyeztetve a megrendelővel, vagy a weboldal adminisztrátorával beállítjuk a webshopnak legjobban megfelelő paramétereket, hogy az a lehető leggyorsabban tudjon futni.

 

FBSSL webtárhely

Egy speciális webtárhely, ahol Facebook alkalmazásokat tud futtatni a tárhelyen. A tárhelyhez biztosítunk SSL tanúsítványt és egy aldomaint, ahonnan a tárhelyet eléri. A szolgáltatás specialitása miatt, ha igény van rá, akkor a szolgáltatás kezdeti használatba vételéhez külön technikai segítséget nyújtunk.

 

GRID webtárhely

A teljesítmény alapú szolgáltatás, amihez egy nagyobb tárhely tartozik. A PHP feldolgozás és SQL kiszolgálás CPU ideje kerül naponta összeírásra, amely az elszámolás alapját képező egységekre vannak átalakítva, és a fennálló keretből kerülnek levonásra. A szolgáltatás mögött gyorsan és kiesésmentesen skálázható nagy teljesítményű webszerverek állnak, ahol előnyös a normál osztott tárhelyes szolgáltatásokba bele nem férő weboldalakat elhelyezni. A nagy teljesítmény igényű weboldalakra optimalizált szolgáltatás része, hogy segítünk telepíteni a weboldalát, és a szolgáltatás paramétereit annak megfelelően állítjuk be.

 

FTP tárhely

Az FTP tárhely fájlok tárolására, átadására alkalmas tárhely, aminek az egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem tartozik webkiszolgálás hozzá. A tárhelyet csak FTP-n keresztül tudja alapesetben elérni, a tartalmat fel- és letölteni FTP-t kezelő programmal lehetséges. Ilyen program pl. Total Commander, FileZilla.

A szolgáltatáshoz két típusú felhasználó használható, amivel jobban tudja szabályozni az egyes jogosultsági hozzáféréseket. Emellett a felhasználónak megadható kezdő könyvtár, vagyis ha partnerei számára szeretne fájlokat továbbítani, vagy beszállítóitól várja ide az anyagokat, akkor egy-egy felhasználót külön-külön könyvtárba irányít, akkor az Ön teljes jogú felhasználójával mindegyik tartalmat látja és biztonságosan eléri.

Az FTP tárhely szolgáltatás egyik specialitása, hogyha tartalmat bocsát partnerei részére, de a tartalom partnerenként különböző, akkor lehetősége van könyvtárakat az egyes partnerek részére linkelni, így helyet spórol meg. A tartalmat ebben az esetben egyszer kell feltölteni és csak az adminisztrátori felületen a linkelést beállítani.

Az FTP szolgáltatásnál megadhat címeket, hogy a szerver automatikusan hova töltse fel, vagy honnan töltse le a tartalmat. Ez főleg akkor előnyös, ha Önnek alacsony az adott irányú sávszélessége, és több helyre is át kell töltenie a tartalmat, akkor szerverünkre feltöltve azzal áttöltetheti. Jókor jöhet még a szolgáltatás, ha fix IP címet kell megadni a partnere FTP szerverénél, és az Ön internetszolgáltatója rendszeresen változtatja azt.

 

Backup tárhely

A backup tárhely biztonsági mentések eltárolására használható GB/Ft értékben nagyon kedvező árfekvésben. A szolgáltatást főleg Offsite mentések kezelésére biztosítjuk, a nálunk üzemeltetett webtárhelyekről a szolgáltatás részeként biztosítunk biztonsági mentéseket. Offsite mentést végezheti FTP, Rsync over SSH -val, valamint megadhat időzített futtatási kéréseket, hogy mentéseit összetömörítsük pl. hetente egyszer, stb.
Előnyös, ha pl. külföldön bérel szervert vagy tárhelyet, és szeretne biztonságos távolságra mentést készíteni.

 

 

HÍVJON MINKET : +36 70 297 4811